LaMoMA

loading...
monique

Monique Hendriks

Ik ben geboren in Brabant en heb aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht gestudeerd. Het zuiden zit in mijn bloed, Ik ben een echte Bourgondiër! Na een aantal omzwervingen over de wereld kwam ik in 2001 in Arnhem te wonen waar ik Marjan ontmoette. We hebben samen een aantal uitlopende kunstprojecten gedaan.

Daarnaast ben ik werkzaam als docent beeldende vorming in het voortgezet speciaal onderwijs en maak ik beeldend werk voor mezelf. Ik woon samen met mijn man en onze twee kinderen.

Marjan heeft me gevraagd samen met haar LaMoMa op te zetten, en ik vind het bij ieder project een cadeautje dat we op deze manier iets mogen betekenen voor een ander.

marjan

Marjan Renkens

Ook ik ben een Bourgondiër, maar dan geboren in Limburg, in een groot gezin. Mijn moeder is jong overleden, waardoor ik al vroeg de wereld in trok, en op vele plekken heb gewoond en gewerkt.

Eind jaren tachtig kwam ik in Arnhem terecht, en daar woon ik tot op heden nog gezellig met mijn man en twee zoons.

Ik heb gestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, en doe tegenwoordig veel community art projecten. Daarnaast werk ik als kunstdocent voor uiteenlopende doelgroepen. Toen mijn broer in 2014 ernstig ziek werd door ALS, heb ik de mantelzorg op me genomen. Samen met hem en zijn vrouw hebben we nagedacht over hoe afscheid te nemen van het leven, en zijn uitvaart voorbereid. Het liet me nadenken over de kwaliteit van het leven, en de verbintenissen met andere mensen.

Als kunstenaar heeft het mij geïnspireerd om momenten en herinneringen te vertalen naar beelden. Het heeft ons ontzettend geholpen om te gaan met het verlies van mijn broer en hem middels een kunstwerk op een fijne manier te herinneren. De ontroerende prachtige reacties van mensen hierop, hebben mij getriggerd om LaMoMa op te zetten. De beste die ik daarvoor kon vragen dit samen met mij te doen, is Monique.

Laat Momenten Maken

info@lamoma.nl / 06-30160986